Workshop Kinderyoga 3 januari 2018

Hennie Pama Kinderyoga, Workshops

Wegens het succes van de vorige edities hebben we opnieuw een workshop Kinderyoga gepland op 3 januari om 10.00 uur.

Wat is kinderyoga?
Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. In de vorm van een yoga avonturen passeren de yogahoudingen, ontspannende en meditatieve oefeningen en yogaleefregels de revue. Spelenderwijs leren kinderen van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen een beetje te verleggen? In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Door het beoefenen van kinderyoga, ontwikkelen kinderen hun innerlijke kracht en balans. Ze leren ontspannen, positief denken en zichzelf te zijn. Het helpt kinderen om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren, het lichaam soepel en sterk te maken. Daarnaast vergroten ze hun sociale vaardigheden, bevorderen ze hun creativiteit. krijgen ze meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Kinderyoga heeft ook een positief effect voor kinderen die last hebben van concentratiestoornis, buik- en hoofdpijn, slaap-, coördinatie- en ademhalingsproblemen, slechte motoriek, nervositeit, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag. Kinderen kunnen yoga dus heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Niet alleen is kinderyoga goed voor kinderen, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

We werken volgens de methode van Helen Purperhart. De opleiding van de Jip & Jan kinderacademie is de enige erkende opleiding in Nederland en wij zijn er trots op dat wij als enige in de regio de volledige opleiding Kinderyoga hebben gevolgd en daardoor op een veilige en verantwoorde manier les kunnen geven.

De workshop is van 10.00 – 11.00 uur en is geschikt voor kinderen van de basisschool. Je mag als ouder bij de les blijven, zodat de geleerde technieken ook thuis kunnen worden toegepast.
En neem ook een vriendje of vriendinnetje mee!
De prijs voor de workshop is E 10,- per kind.

Je kunt je aanmelden via happinessopende@gmail.com.