SUP & SUP-yoga

Ben je op zoek naar een leuke en unieke combinatie van een ‘full body workout’ en ontspannen in de natuur? Dan is SUPPEN of SUP Yoga wat voor jou!
Velen gingen jou wereldwijd voor en nu zo dichtbij! Na het succes van vorig jaar, nu iedere week SUPPEN,  SUP YOGA of Men SUP op Strandheem te Opende of een locatie naar keuze, zoals De Leyen te Rottevalle en De Alde Feanen te Earnewâld.

We suppen op de ‘rolls royce’ onder de sup-boards, oftewel wereldswijde beste boards, namelijk op de Inflatable Sups van Red Paddle, check www.redpaddleco.com voor meer informatie. Tevens verkopen we Red supboards.

SUP

Stand Up Paddling is niet alleen heel leuk, maar ook heel erg goed voor je spieren; je doet namelijk een ‘total body workout’. Je traint je benen, billen, buik, rug, schouders en armen. Je verbetert je houding en je ‘core stability’ door het vinden van je balans.

SUP-pen is een must voor iedereen die graag bewuster wil leven. Je raakt er namelijk heerlijk relaxed van. Na een drukke dag even lekker je hoofd te legen. Echt, het vermindert stress doordat je actief bezig bent maar toch tot rust komt. Zoek vooral de rustige wateren uit dan is het SUPPEN een ideale manier om op te laden.

Als sport ligt de oorsprong van Stand Up Paddling in Hawaii. Het is een vorm van surfen die is overgewaaid naar Europa. De populariteit groeit enorm en dat is niet gek. SUPPEN kan bijna altijd.In Nederland en met name in het Noorden zijn we natuurlijk rijk met zoveel water om ons heen. Peddle op zee, op één van de velen meren of waar je maar wilt. SUPPEN brengt je op onverwachte mooie plekken!

SUP-pen wordt geassocieerd met mooi weer, maar wat doe je op een frisse winterdag? Winterwetsuit aan en gaan! SUPPEN kan bijna het hele jaar door, met de juiste gear en goed voorbereid.

Begin je net met SUPPEN, dan doe je aan recreatief suppen. Gewoon lekker op je gemak rustig over het water glijden. Dit is vergelijkbaar met een uur wandelen en je verbrand ongeveer 225 calorieën per uur. Heb je de smaak te pakken en wil je meer? Probeer dan eens een intensieve route, bepaal waar je heen gaat en peddle snel zodat je spieren harder moeten werken. Je verbrand zo wel 400 calorieën per uur. Een andere uitdagende maar toch ontspannen manier om calorieën te verbranden op de SUP (zo’n 250 calorieën per uur) is SUP yoga. Een super leuke manier om oefeningen te doen op je SUP board!

Tevens hebben we MEN SUP – suppen voor en door mannen.

SUP YOGA

Yogahoudingen op een board, balancerend op het water. SUP Yoga klinkt misschien heel uitdagend voor je balans, maar het is vooral ook heel ontspannend, leuk en een unieke ervaring. Met suppen kom je al in een ‘flow’ en doordat je op het water en buiten bent kom je tijdens een peddeltochtje ondanks de inspanning geestelijk helemaal tot rust. De combinatie van sup met yoga ligt dus helemaal voor de hand. Vind je suppen leuk en heb je iets met yoga en ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring, kies dan voor SUP yoga.

We beginnen de les met een yoga warming-up, zodat je ontspannen op je board stapt en daarmee voorkom je blessures. Ook zullen we op een mooi rustig plekje op het board houdingen doen die je lichaam versterken en waarbij je tegelijkertijd fysieke en mentale spanning kunt loslaten. We eindigen tenslotte in de ‘Savasana’ om alle spanning los te kunnen laten.

Alle yogahoudingen zijn aan te passen naar niveau en je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen!

Workshops

Regelmatig organiseren we diverse soorten workshops voor bedrijven, vrienden en/of familie. Denk hierbij aan teambuildingactiviteiten, familiedag of een gezellige picknick. Dit is geheel naar wens in te vullen.

Workshops voor bedrijven zijn alle dagen mogelijk.

SUP-pen en SUP Yoga op een door jou uitgezochte locatie? Het kan bijna allemaal!

AANMELDEN EN INFORMATIE

Vanaf mei iedere week mogelijk bij Strandheem te Opende en locatie naar keuze, zoals De Leyen te Rottevalle of De Alde Feanen te Earnewâld.
Je kunt je per keer opgeven en het is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen ervaring met suppen of yoga nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

NIEUW: Happiness@SUP – ON TOUR : ontdek de natuur op de SUP. Meer info hierover volgt z.s.m.!

Kosten:

  • SUPPEN: € 20,- per uur p.p.
  • SUP YOGA: € 25,- p.p. en duurt 1,5 uur
  • SUP-tocht vanaf € 25,- p.p.
  • Bedrijven of andere wensen op aanvraag
  • Bij mooi weer vraagt Strandheem een entree van € 2,50 p.p. Dit dien je bij de ingang van Strandheem te voldoen.