Workshop Ouder & Kind Yoga 7 april 2018

Hennie Pama Kinderyoga

Na de succesvolle kinderyoga workshops gaan we deze keer op veler verzoek samenwerken. Dat betekent dat je als ouder en kind samen oefeningen doet.

Ouder & Kind Yoga
Deze ouder en kind yoga workshop gaat over bewust samen zijn, ontspannen en plezier hebben. In de workshop leer je je te verbinden met je kind door yoga- en ontspanningsoefeningen, massage enz. Door samen Ouder & kind yoga te doen heb je gerichte aandacht voor elkaar. Je komt los van bepaalde patronen en gewoonten en op een ontspannen en speelse manier versterk je de emotionele en fysieke band. Je kind voelt zicht gezien en veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en zelfvertrouwen.
Door aandachtig samen te zijn, laat je als ouder weten dat je geïnteresseerd bent in je kind en dat je wilt weten hoe hij/zij zich voelt. Dat schept vertrouwen.
Je werkt met kracht en souplesse en leert daarom op een speelse manier met grenzen omgaan, grenzen aangeven en grenzen respecteren. Ook als er meerdere broertjes en of zusjes in het gezin zijn is het voor het kind en voor de ouder fijn om één op één aandacht voor elkaar te hebben.
Een fantastische ervaring voor jullie samen!

De workshop is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kost E 15,- voor ouder en kind samen incl. fruitwater/thee en wat lekkers.

De workshop is van 10.00-11.00 uur.

Wat is kinderyoga?
Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. In de vorm van een yoga avonturen passeren de yogahoudingen, ontspannende en meditatieve oefeningen en yogaleefregels de revue. Spelenderwijs leren kinderen van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen een beetje te verleggen? In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Door het beoefenen van kinderyoga, ontwikkelen kinderen hun innerlijke kracht en balans. Ze leren ontspannen, positief denken en zichzelf te zijn. Het helpt kinderen om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren, het lichaam soepel en sterk te maken. Daarnaast vergroten ze hun sociale vaardigheden, bevorderen ze hun creativiteit. krijgen ze meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Kinderyoga heeft ook een positief effect voor kinderen die last hebben van concentratiestoornis, buik- en hoofdpijn, slaap-, coördinatie- en ademhalingsproblemen, slechte motoriek, nervositeit, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag. Kinderen kunnen yoga dus heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Niet alleen is kinderyoga goed voor kinderen, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

We werken volgens de methode van Helen Purperhart. De opleiding van de Jip & Jan kinderacademie is de enige erkende opleiding in Nederland en wij zijn er trots op dat wij als enige in de regio de volledige opleiding Kinderyoga hebben gevolgd en daardoor op een veilige en verantwoorde manier les kunnen geven.

Je kunt je aanmelden via happinessopende@gmail.com.