Nieuw: Vanaf 9 september Kinderyoga (met ouder)

Hennie Pama Kinderyoga

Wat is kinderyoga?
Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. In de vorm van een yoga avonturen passeren de yogahoudingen, ontspannende en meditatieve oefeningen en yogaleefregels de revue. Spelenderwijs leren kinderen van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen een beetje te verleggen? In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Door het beoefenen van kinderyoga, ontwikkelen kinderen hun innerlijke kracht en balans. Ze leren ontspannen, positief denken en zichzelf te zijn. Het helpt kinderen om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren, het lichaam soepel en sterk te maken. Daarnaast vergroten ze hun sociale vaardigheden, bevorderen ze hun creativiteit. krijgen ze meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Kinderyoga heeft ook een positief effect voor kinderen die last hebben van concentratiestoornis, buik- en hoofdpijn, slaap-, coördinatie- en ademhalingsproblemen, slechte motoriek, nervositeit, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag. Kinderen kunnen yoga dus heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Niet alleen is kinderyoga goed voor kinderen, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

Happiness werkt volgens de methode van Helen Purperhart (bij haar persoonlijk zijn we opgeleid). Zij is DE expert als het gaat om kinderyoga en ook haar opleiding staat bekend als de beste van Nederland en haar methode wordt in heel Europa toegepast.

Helen Purperhart is bekend vanwege haar grote inzet en vernieuwende manier om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Kinderyoga en innerlijk kindwerk is haar specialiteit en dat draagt ze graag uit in de wereld. Zij schrijft er boeken over, maakt cd’s en kaarten die in kinderpraktijken, op scholen, in de kinderopvang en thuis gebruikt kunnen worden. Een aantal van haar producten zijn vertaald in het Engels, Duits, Spaans en zelfs Tsjechisch. In haar bedrijf ‘Jip & Jan’ laat zij zich bij alles wat zij doet leiden door te spelen, te ontdekken en te ervaren. Helen is nieuwsgierig, leergierig, onderzoekend en staat vol zelfvertrouwen in het leven. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die zij heeft opgedaan, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld. Ze stimuleert grote en kleine mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Het is haar missie om ouders en professionals te inspireren om kinderen op weg te helpen om te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld. Het woord dat bij Helen past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan sta je open voor anderen, je wijdt je aan anderen, vanuit de verbinding met jezelf en je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen. Helen blijft Helen zich ontwikkelen door regelmatig nascholing te volgen. Helen’s grote inspiratiebron vanaf haar kindertijd is haar heldin Pippi Langkous. Kijk voor meer informatie op http://www.kinderyoga.nl/

De eerste workshop staat gepland op zaterdag 9 september 2017 om 10.30 uur. De workshop duurt een uur en is geschikt voor kinderen van de basischool. De ouder gaat deze dag mee, zodat de technieken thuis kunnen worden toegepast. Aanmelden kan via happinessopende@gmail.com. Het aantal plaatsen in beperkt.