Namasté

Happiness betekent plezier, vrolijkheid, gelukzaligheid, kortom GELUK. Dit is wat yoga met je doet, wie ik ben en wat ik wil overbrengen.

Al van jongs af ben ik sportief. Gaandeweg raakte ik steeds meer geïnteresseerd in een gezonde levensstijl, yoga, maar ook in spiritualiteit. Na het volgen van een aantal yogalessen werd ik dan ook erg enthousiast. Ik kon inmiddels uit eigen ervaring zeggen dat yoga mij fysiek en mentaal sterker had gemaakt en ik wou dat enthousiasme gaan overbrengen. Vervolgens besloot de erkende yogadocentenopleiding Hara in Groningen te volgen.

Daarna zocht ik nog meer verdieping en heb ik de wereldwijde internationale yoga teacher training bij Sivananda gevolgd. Daarvoor ben ik naar Frankrijk afgereisd en heb ik een maand in een Ashram geleefd en gestudeerd, geheel in de yoga levensstijl. Een hele intensieve non-stop opleiding, maar ook een hele bijzondere ervaring.

Tijdens mijn opleidingen kwamen alle facetten van Hatha yoga naar voren met daarnaast anatomie, fysiologie en psychologie. Ook tijdens mijn werk was ik betrokken bij projecten op het gebied van personeelsmanagement en gezondheidsverbetering. Mijn yoga inzicht en gebruik kwamen daarin goed van pas.

In 2012 ben ik begonnen met lesgeven en zijn ook mijn ideeën voor een eigen yogastudio ontstaan. Na de geboorte van onze 2 kinderen (2013 en 2014) heb ik bij Sivananda Oostenrijk mijn internationale Zwangerschapsyoga licentie behaald.

Jaarlijks volg ik diverse yoga bijscholingen van de wereldwijde brancheorganisatie Yoga Alliance en daarnaast volg ik diverse medische en holistische cursussen/workshops op het gebied van gezondheid; o.a voeding, Ayurveda, massage, Wim Hof Methode (koude training), Positieve Gezondheid, mindfulness, ademhaling enz.

Vanaf 2015 waren dit yoga workshops van Johan Noorloos, Gert van Leeuwen, Nianna Bray, Silvia Neri, Hilary Anne Brown en Jan Kuiper. Daarnaast de cursus Ayurvedische Massage bij het Welness Instituut De Veluwse Bron. Sinds 2016 volg ik de bijscholing Critical Alignment Yoga en Therapie van Gert van Leeuwen. In 2017 heb ik de Kinderbijscholing van Helen Purperhart gevolgd en sindsdien geef ik Kinderyoga en daarnaast geef ik yoga aan jongeren (op scholen). In 2017 heb ik o.a. bij Club Yoga in Leeuwarden de workshops ‘Playing with dragons’ van Lennart Keijser gevolgd en een therapie workshop over de ‘Psoas’ van Sandra Carson. In 2018 heb ik de Vinyasa bijscholing van De Nieuwe Yoga School en Club Yoga gevolgd, Creative & intelligent sequencing met Daphne Koken en Mastering the art of flow met Simon Rowe. Tevens in 2018 de workshops/masterclasses, International teacher Simon Park - Liquid Flow Yoga - Modern Vinyasa, Classical Roots. In 2019 zijn dat de workshops en opleidingen:  Yin 3.3 (Fibonacci, onze energetische en informatie velden, ritme en frequenties, sympathische en parasympatische zenuwstelsel, neurotransmitters en natuurlijk de relatie tot water) van Bivag Health Centre, Aerial Yoga bij Aerial Yoga Nederland, Slow Flow & Gentle Vinyasa van Simon Rowe en Embodying the elements van Daphne Koken.
Ieder jaar verdiepen we onze kennis als het gaat om ons welzijn en genieten van het leven. Dat betekent dat we ook verder kijken dan alleen yoga, denk hierbij aan Oosterse geneeskunde, Ayurveda en leuke evenementen. In 2016 is mijn liefde voor SUPPEN & SUP YOGA ontstaan. Het is een prachtige combinatie van actief bezig, ontspannen en je verbinden met de natuur.

Vanuit mijn werkervaring bij de overheid in project- en procesmanagement en op het gebied van Human Resource Management (nog voor Happiness) kan ik mijn kennis op het gebied van anatomie, fysiologie en psychologie (en yoga & Mindfulness)  toepassen bij diverse projecten om de gezondheid van medewerkers te verbeteren. En zo is de Happiness@work ontstaan. Inmiddels kunnen bedrijven/organisaties, scholen enz. kunnen bij ons terecht voor advies en diensten op het gebied van Personeelsmanagement (HRM); o.a. re-integratie, projectmanagement, beleid/kwaliteit, teambuilding, bedrijfsyoga, coaching, leefstijladvies, mindfulness, workshops enz.

'I have a dream': Mijn wens was de regio bewust te laten worden van lichamelijk en geestelijk welzijn en te laten voelen en ervaren hoe dit de levenskwaliteit verandert. Waar we ooit begonnen als yoga- en mindfulness studio zijn we inmiddels uitgegroeid tot een professionele speler die de reguliere geneeskunde en holistische geneeskunde samenbrengt. Inmiddels zijn we 9 jaar verder en hebben we duizenden mensen kunnen helpen en daar zijn we trots op, maar vooral dankbaar voor!

Nog steeds is yoga mijn passie en ik weet inmiddels uit ervaring wat yoga fysiek en mentaal kan betekenen. Dit is voor mij een manier om mijn naaste te kunnen helpen en ik hoop anderen te inspireren en te laten ervaren dat yoga zorgt voor balans, een goede gezondheid en geluk. En dat geldt voor alle workshops en diensten die we verlenen die lichaam, geest en ziel voeden. We zullen ons blijven inzetten om jou te helpen bij beweging, ontspanning, ademhaling, voeding en mindfulness. 

Mijn manier van werken vooral therapeutisch; persoonlijke aandacht en begeleiding geven staat voorop. Tevens is onze werkwijze nuchter, laagdrempelig en geschikt voor iedereen.

Graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Hennie Pama-de Vries

"Health is wealth, peace of mind is happiness, yoga shows the way’"       - Swami Vishnudevananda -

Image