Coaching en persoonlijke begeleiding

Al bijna 9 jaar kun je bij ons terecht voor begeleiding bij lichamelijk & geestelijk welzijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wij kunnen je helpen met verantwoord bewegen (versterken/versoepelen), ademhaling, ontspanning, mindfulness & voeding. Bij Happiness werken we stap voor stap aan een gezonde en duurzame levensstijl. Wanneer lichaam en geest in balans zijn zul je voelen dat dit zorgt voor de juiste balans.

We hebben ervaring in het begeleiden en lesgeven aan kinderen, (jong)volwassenen en ouderen – cliënten met diverse psychische en medische achtergronden. Daarnaast werken we samen met o.a. diverse (Geestelijke)Gezondheidszorginstellingen, huisarts, tandarts, revalidatiecentra, fysio- en manueel therapeuten, ziekenhuizen (o.a. hormoonpoli), gemeente
Ervaring met o.a. Mindfulness MBSR/MBCT, Individuele Rehabilitatiebenadering (IRB) en Positieve Gezondheid.
In de basis gaan we uit van de volgende pijlers:
 

1: Beweging
2: (juiste) Ademhaling
3: Ontspanning
4: Mindfulness
5: Voeding

Bovenstaande thema's zijn mogelijk voor persoonlijke consulten, workshops en cursussen. Het is ook mogelijk om onderwerpen zelfstandig te behandelen; bijvoorbeeld alleen ademtherapie behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij hebben geen wachttijden en kunnen direct (geestelijke en/of lichamelijke) hulp verlenen.

Consulten, workshops, cursussen enz. kunnen plaatsvinden op één van onze locaties, bij jou thuis, bij organisaties of bij een locatie naar keuze.

Mindfulness (wereldwijd succesvolle en erkende methode)

Kom weer in je kracht met Mindfulness. Je gaat actief aan de slag met negativiteit en/of psychisch leed zoals angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid. Erg geschikt wanneer je last hebt van stress, burn out of ernstige vermoeidheid. Leer op te merken wat er in je om gaat en wat er NU in het leven is. Word bewust van jezelf en probeer te ontdekken wat je echt belangrijk vindt in je leven en maak dat de basis van je handelen, zodat je gelukkig kunt zijn. Dit is DE meest erkende en succesvolle techniek voor iedereen die spanning wil los laten of daar mee om wil leren gaan. 

We combineren moderne psychologische inzichten met meditatie (zitmeditatie, loopmeditatie, bodyscan) en yoga en we gebruiken de technieken van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).  Wij bieden (8-weekse) mindfulness-cursussen, workshops of trainingen op maat. Tijdens de cursus ontvang je een werkmap. Deze cursus is een investering voor de rest van je leven.

Mindful wandelen:

Een unieke combinatie van bewegen in de natuur en balans vinden met de juiste begeleiding. Het is een veilige, effectieve manier om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars.

Tijdens deze wandelingen ben je bewust aanwezig in het huidige moment, je werkt aan je houding, conditie en het is een mindfulness training. We gebruiken ademhalingstechnieken, meditatie en/of yoga.

Word gezond en gelukkig in 5 stappen 

De 5 basisprincipes voor een goede gezondheid worden behandeld:
1. Beweging – yoga houdingen (Asana’s) en/of mindful wandelen
2. De juiste ademhaling (Pranayama) d.m.v. diverse ademhalingstechnieken
3. Ontspanning
4. Mindfulness
5. Voeding.

Deze cursus of workshop is gericht op iedereen die graag verandering in zijn of haar leven wil en dat gaat samen met bovenstaande stappen. Een compleet pakket waarbij je fysiek en mentaal sterker wordt – je komt letterlijk en figuurlijk lekker in je vel te zitten. Dit is ook geschikt voor kinderen en jongeren.

 

Voor bedrijven, overheidsinstellingen en scholen zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van coaching, mindfulness & mindful wandelen, mindful samenwerken enz. Ook zijn er programma’s die bijvoorbeeld gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, toepassing op de werkvloer of bij re-integratie.

Kijk op de pagina Happiness@work of neem contact met ons op over de mogelijkheden via de mail  happinessopende@gmail.com of telefonisch op 06 29 62 8228.