Deze zomer: 4-weekse zwangerschapscursus in Opende

Hennie Pama Blog

Deze zomer geven we een 4-weekse zwangerschapscursus in Opende.

We starten op woensdagavond 8 juli om 19.15 uur in schoolgebouw De Binding te Opende.

Met zwangerschapsyoga beleef je op een bewuste manier jouw zwangerschap. We laten jou kennis maken met yoga op een plezierige, nuchtere en laagdrempelige manier.

Yoga is een goede manier om tijdens de zwangerschap fit te blijven, om te gaan met de natuurlijke veranderingen in jouw lichaam en je voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap.

Yoga tijdens de zwangerschap draagt bij aan het algehele spijsverteringssysteem en zorgt voor flexibiliteit, spierversterking, balans, ontspanning, kracht, energie, welzijn en geluk. Je wordt bewust van je adem en zult ervaren wat dit voor jou kan betekenen.

Wanneer jij fit bent kun je optimaal van je zwangerschap genieten en ga je vol vertrouwen de bevalling tegemoet, maar het zal ook je herstel bevorderen tijdens de postnatale weken. De cursus bestaat uit een combinatie van (algemene) informatie, mindfulness, bewegen en ontspannen. Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan om de cursus te volgen. De curus is een volledige zwangerschapscursus, maar met extra aandacht voor het hele lichaam – verdieping d.m.v. yoga, meditatie en ademhaling.

In deze 4 lessen van 1,5 uur krijg je alle info mee die nodig is om ontspannen en goed voorbereid je bevalling in te gaan.
De lessen bestaan uit:
Kennismaken met yoga en elkaar, delen van ervaringen en gezelligheid, verschillende ademshalingsoefeningen, yoga om ruimte te creƫren, voor kracht, uithoudingsvermogen, ontspannen, herstellen, de Zonnegroet, de bevalling,
herstel na de bevalling. Vanwege de corono-maatregelen heeft deze verkorte cursus geen partnerles, maar zal de info voor de partners gedeeld worden tijdens de bevallingsles.

Praktische informatie:

Het is een volledige zwangerschapscursus, waarbij we de corona-maatregelen in acht nemen.
Proeflessen zijn niet mogelijk.

Je betaalt voor 4 lessen van 1,5 uur E 90,- incl. zwangerschapscadeau (vergoeding via de zorgverzeraar mogelijk – check je polis)
Lesdag is woensdagavond om 19.15 uur in schoolgebouw De Binding, Verbindingsweg 4 te Opende.